Hadi kış için bebeğinizin & çocuğunuzun odasını düzenleyelim…
Eserpera Blog

Hadi kış için bebeğinizin & çocuğunuzun odasını düzenleyelim…

Isıtıcıların açılması ile zaten odanın nemi düşecek  ve bebeğinizin nefes alması zorlaşacak. O nedenle ilk olarak odadan varsa eğer halıyı kaldırmanızı öneririm.

Diğer yandan odayı sık sık havalandırmak elbette en doğru ve sağlıklı yöntem. Oda sıcaklığı ise 21-24 derece olduğunda bebeğin rutinini desteklemiş olursunuz.

Eğer doktorunuz kullanmanızda bir sakınca olmadığını söylerse bir buhar&nem makinesi ile kışı kolay atlatabilirsiniz. Ancak buhar makinasının odanın metre karesi ile uyumlu olduğundan emin olun. Ayrıca sağlıklı bir kullanım için makine açık olmadığı zamanlarda içerisinde su kalmamasına dikkat edin. Su en çabuk mikrop kapan madde olduğu için beklemiş su ile çalıştırdığınız buhar & nem makinesi daha çok hastalığa sebep olabilir.

Diğer yandan bebekli bir ailenin olmazsa olmazı elbette ateş ölçerler. Ateş ölçerinizin de elinizin kolay ulaşacağı bir yerde olmasına, pilinin yeterli olduğuna dikkat edin. Hatta mümkünse bozulma ihtimaline karşı bir tane daha yedekte bulundurmanız rahat olmanızı sağlar.

Sadece kış için değil ama peluş ürünleri  odadan uzak tutmamız gerektiğini zaten sık sık yazılarımda okuyabilirsiniz.

Özellikle ilk iki yıl  uyku sırasında yorgan battaniye kullanılmamalı. Yüzünü ve burnunu kapatma ihtimali olabileceği için uzak durmamız gerekir. Onun yerine uyku tulumları en sağlıklı ve pratik seçim olacaktır. Peki kaç tog diye sorduğunuzu duyuyorum. Öncelikle gerçek tog değeri ölçümü yapılmış bir markadan aldığınıza emin olun. İstanbul ve benzeri şehirlerdeyseniz 0.5 tog eğer daha sıcak Adana gibi şehirlerdeyseniz de 0.3 sizin için kışı rahat geçirmenizi sağlar.

Müslin bir çarşaf ile tabiki unutulmaması gereken alez de kış için listemizde yer almalı.

Odanın havalanması sırasında rahatlıkla odalar arası geçişi sağlayabileceğiniz bir park yatak da yine bebekli hayatınızda kolaylık sağlayacaktır.

Ayrıca “Banyo bile yapamıyorum” diyen anneleri çok sık duyuyorum. Onlar da tekerlekli park yataklarını banyonun ön kısmına getirerek huzurla banyolarını yapabilirler 😇

Cildinin soğuk havadan etkilenmemesi için de nemlendirici losyonunu da her gün sürebilirsiniz.

Benim kış bebeklerinin odası için mini önerilerim şimdilik bu kadar sorularınız olursa yazabilirsiniz.

 

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.