Bebeğinizle keyifli bir banyo rutini için…
Eserpera Blog

Bebeğinizle keyifli bir banyo rutini için…

Emzirmek her anne ile bebeğinin özelinde ve doğumdan hemen sonra başlayan uzun soluklu bir süreç. Ancak banyo da yine bebeğin sağlığını ve gelişimini etkileyen bir diğer günlük ve önemli rutinlerden.

Bebeğin sindirim ve dolaşım sistemini etkilediği gibi uykuya kolay geçişini de destekler.

Güzel beslenmiş ve banyosunu keyifle yapmış bir bebek mışıl mışıl uykusunu uyuyacak ve büyüme hormonunu da sağlıkla salgılamış olacaktır. Bu nedenle uzmanlar ilk 6 ay her gün bebeklerin yıkanmasını öneriyor.

Bu rutinin ise çok doğru seçilen banyo ürünleri ile desteklenmiş olması hem pratik bir banyo seansı için hem de bebeğin güvenliği ve sağlığı için oldukça önemli.

Özellikle doğum sonrasında bebeği küvete yerleştirmek, koymak kolay olmalı, eğilmek ve bebekle yeniden kalkmak zorlayıcı olabilir. Elbette bir de doğum sezaryen ise bu durum daha da zorlayıcı olur. Onun için de küveti yüksek bir alana koymalı ya da küvetle birlikte destekleyici küvet ayağından da alınmalı.

Elbette çok fazla küvet çeşidi var. Ancak son dönemlerde ailelerin de bebeğin de rahatı ve konforu için birkaç özelliği içinde barındıran ve kullanım kolaylığı ile fark yaratan ürünler de var.

Özellikle doğumdan itibaren yenidoğan yatış pozisyonunu destekleyen sonrasında da 2 yaşa kadar rahatlıkla kullanılabilen modeller ile bir de termometresi ile banyo boyunca ölçüm yapan, hatta bebeği hiç rahatsız etmeden banyo sırasında su ve hareket algısı ile bebeğinizin ağırlık ölçümünü yapabilen modeller de var.

Diğer yandan evdeki alanınıza bağlı olarak ayakları katlanabilir olanlar, kova şeklinde olanlar ya da tamamen incecik olanları da tercih edebilirsiniz.

Banyo için size birkaç önerim de var elbette.

Banyo öncesinde şampuan ve banyo havlusu gibi ürünleri küvetin yakınına getirmeyi unutmayın.

Suyu bebeğinizin üzerine güvenle dökebilmek için maşrapa, su kovası hazır olmalı.

Vücudunu silmek için çok sert ürünlere ihtiyacınız yok. Doğal bir banyo süngeri ya da yumuşak bir müslin bez banyosunu destekleyecektir.

Burada bir detay da var elbette her gün yıkadığınız ilk 6 aylık süreçte saçlarını her gün şampuanlamanıza gerek yok. Sadece su ile yıkamanız yeterli olur.

Eğer ki konak sorunu yaşıyor ise de konak tarağı ya da konak giderici ve önleyici doğal bebek şampuanları seçebilirsiniz.

Bebeğinizin alerjisi olmasa bile uzun vadede sağlık sorunu yaratmaması için şampuan, banyo sonrası losyon ve yağını yüzde 100 doğal kozmetik ürünleri seçmenizi öneriyoruz.

Bebeğin kolay ve hızlı kurumasını sağlarken cildine de yumuşak bir havlu ile temas etmeniz için bambu müslin karışımlı havlular tercih edebilirsiniz.

Banyo sonrası kuruladıktan sonra da bitkisel bir bebek yağı ile  hafif bir masaj hem dolaşımı ve sindirimi için hem de aranızdaki bağ için oldukça iyi gelecektir. O süreçte göz teması kurup konuşmak, anlatmak ya da şarkı söylemek banyo rutinini çok keyifli hale getirecektir.

Elbiselerini giydirdikten sonra da ışığı hafif kapatarak, perdeleri çekerek sohbet ya da ninniler eşliğinde uykuya hazırlayabilirsiniz. Bu rutini gerçekleştikçe uykuya geçmesi daha kısa sürecektir.

 Keyifli bir süreç diliyorum….

Bebek ürünleri ve Marka Danışmanı

Gizem Kösoğlu

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.